Τρίτη

Η πρώτη συνάντηση του "action group Athina"

Τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 τα μέλη της ομάδα του "action group Athina" πραγματοποιήσαμε την πρώτη μας συνάντηση, προκειμένου να γνωριστούμε, να θέσουμε το πλαίσιο της πρωτοβουλίας και να σχεδιάσουμε τα αρχικά μας βήματα.

Κατά κύριο λόγο ο χαρακτήρας της συνάντησής μας ήταν ενημερωτικός ως προς:
*το προφίλ, τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του φορέα "Αθηνά",
*τα προγράμματα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και ειδικότερα τις Πρωτοβουλίες Νέων (Δράση 1.2),
*την πρωτοβουλία "Play and Learn on Mental Health".
Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με την προς υλοποίηση πρωτοβουλία δόθηκε έμφαση στον σκοπό και στους στόχους της δράσης, τις προβλεπόμενες δραστηριότητες, τις μεθόδους εργασίας που θα χρησιμοποιηθούν και το ενδεδειγμένο χρονοδιάγραμμα.

Τέλος, αναδείθηκε ο σημαντικός ρόλος των συμμετεχόντων για την επιτυχή υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Συζητήθηκε και έγινε αποδεκτό ότι ξεφεύγοντας από τον παθητικό και εκτελεστικό ρόλο που δίνεται στους εθελοντές θα γίνουμε όλοι συστατικό στοιχείο κάθε σταδίου της πρωτοβουλίας. Όλα τα μέλη παίρνουμε ισότιμα μέρος στις συζήτησεις και στη διαδικασία λήψης αποφασέων σχετικά με τη δράση, είμαστε δημιουργοί, συνεργαζόμαστε για το καλύτερο αποτέλεσμα, προσφέρουμε τις γνώσεις, τις ιδέες, την φαντασία μας για τον σκοπό μας. Φυσικά, μια τόσο συμμετοχική διαδικασία θα οφελήσει και εμάς τους ίδιους σε προσωπικό επίπεδο και θα αποτελέσει ουσιαστική πηγή άτυπης μάθησης.

Στις άμεσες ενέργειες μας προβλέπεται καταρχάς η συγκέντρωση βιβλιογραφίας, άρθρων και ερευνών σχετικά με τα ζητήματα που επηρεάζουν την ψυχολογία των νέων και θα περάσουμε σε μια πρώτη συλλογή ερωτήσεων- μυνημάτων που θέλουμε να περάσουμε μέσα από το επιτραπέζιο παιχνίδι.

Επόμενο βήμα είναι η δημιουργία της διαδικτυακής ταυτότητας της ομάδας μας προκειμένου να επικοινωνούμε τις δράσεις μας άμεσα στο ευρύτερο κοινό. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο blog, το οποίο θα λειτουργήσει σαν ημερολόγιο των δράσεων μας, με σκοπό την αποτύπωση της προσωπικής μας εμπειρίας μέσα από την συμμετοχή στο "Play and Learn on Mental Health". Επίσης, θα δημιουργηθεί και το ανάλογο group στο faebook, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί κατά κύριο λόγο σαν μια δεξαμενή απόψεων (think tank) και ένας χώρος διαλόγου μεταξύ της ομάδας μας και των νέων (γίνετε μέλη μας στο: http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=117286518319224 ).

Τέλος, θα αρχίσουμε να συγκεντρώνουμε τις ιδέες μας σχετικά με την μορφή που θα πάρει το επιτράπεζιο παιχνίδι και τον τρόπο μετάδωσης των μυνημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία. Σε αυτό το σημείο πρέπει να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να συνδέσουμε τους ενημερωτικούς σκοπούς του επιτραπέζιου με την έννοια του παιχνιδιού, έτσι ώστε να είναι κάτι ενδιαφέρον για τους νέους στους οποίους απευθύνεται.

Για πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία ή ακόμη και για συμμετοχή σε αυτή είμαστε στη διάθεσή σας... και για ότι νεότερο we will keep you posted!!!

Ράνια Φιλοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου